AcasăLiga a 4-aScrisoare deschisă adresata FRF de Roberto Ziduri. Ce spune Armand Mihălăchioiu

Scrisoare deschisă adresata FRF de Roberto Ziduri. Ce spune Armand Mihălăchioiu

Roberto Ziduri a pierdut dramatic promovarea in Liga a 3-a, in urma….unui cartonas, pe care l-a incasat in plus fata de o alta echipa care s-a clasat pe locul secund in clasamentul mini-grupelor de promovare. Forul condus de Razvan Burleanu a luat in consideratie criteriul “fair-play”, si nu golaverajul, asa cum ar fi fost normal.

Totusi, sunt sanse ca Roberto sa joace in Liga a 3-a in sezonul viitor, pe baza unei invitatii de la FRF, pana acum inscriindu-se doar jumatate dintre echipele care ar fi trebuit sa o faca inca de luna trecuta. Directorul general de la Ziduri, Armand Mihalachoiu, a adresat o scrisoare deschisa Federatiei Romane de Fotbal, pe care o publicam integral.

”Asociatia Club Sportiv Roberto Ziduri, avan dsediul social in loc. Ziduri, com.  Odobesti, jud.Dambovita, participanta in Regiunea V, Sud-Vest, grupa A, abarajului de promovare in liga a treia, isi exprima totala dezamagire fata de modul in care au fost intocmite regulamentele si criteriile de departajare pentru aceasta competitie.

Astfel, desi echipa noastra a acumulat in celedoua meciuri disputate, 3 puncte si un golaveraj de 4-3, se vede in afara locurilor eligibile atribuite echipelor de pe locul doi, ca urmare a aplicarii unui criteriu total injust si care nu promoveaza nicidecum desfasurarea jocurilor numai pe terenul de sport. Criteriul fair-play la care facem referire, nu se regaseste nicaieri in lumea civilizata a fotbalului, inaintea criteriului golaverajuluisi/sau a golurilor marcate.

Varugam dle Presedinte, sa ne spuneti, ce si cum ati gandit sau ce a stat la baza aprobarii de catre d-voastra si ceilalti membrii ai ComitetuluiExecutiv, in data de 25.06.2020, a referatului intocmit de departamentul Competitii prin care se aplica criteriile de departajare ale echipelor de pelocul doi participante in minigrupele de baraj pentru promovare in liga a treia?

Cum este posibil (acum am vazut si noi cum dar va rugam pe d-voastra se ne explicati) ca o echipa care joaca un singur meci in minigrupa din care a facut parte, il pierde dar se claseaza pe locul doi, inaintea noastra si a altora ca noi care am disputant 2 jocuri, am castigat unul, ba chiar la diferenta de scor, dar nu suntem eligibili pentru ca in meciul decisiv a trebuit sa dam totul pentru a castiga, fapt ce ne-a atras, prin natura joculuisi a legilor sale pe care arbitrii le aplica si acumularea de cartonase? Ar fi fost, in opinia d-voastra, corect ca in meciul decisiv, fiecare echipa avand cate 3 puncte, sa “discutam” cu adversarul ca la un rezultat de 0-0, numarand firele de iarba si luand rolul spectatorilor, care oricum lipseau, fara a intra in contact direct cu combatantul din cealalta tabara, ambele echipe suntem promovate daca nu luam avertismente sau eliminari?

Acesta este criteriul sportiv? Nu, dle Presedinte, dar regulamentele elaborate de d-voastra tocmai asta ne invata safacem. Ati auzit ca in vreun campionat din lumea asta, o echipa sa promoveze intr-un esalon superior, fara sa dispute vreun joc, asa cum s-a intamplat in acest turneu?

Va mai aducem la cunostinta sau va reamintim, presupunand ca dvs. cunoasteti toate aceste prevederi ca doar le-ati aprobat in Comitetul Executiv, in REGULAMENTUL  PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA JOCURILOR DE BARAJ PENTRU PROMOVAREA ÎN LIGA 3, CAMPIONATUL EDIŢIEI 2020/ 2021, nu se face NICIUNDE vreo referire la criteriile de departajare a echipelor aflate pe locul doi. Mai mult de atat, aceste criterii au fost aprobate, asa cum am mai spus, in data de 25.06.2020, data la care multe dintre viitoarele participante la aceste meciuri de baraj, inca nu stiau daca sunt sau nu campioane si, implicit, nu erau interesate de a avea cunostinata despre aceste prevederi.

Tinand cont ca echipele despre care vorbim, vin din mediul amator, ele neavand organizarea si structura cluburilor profesioniste cu specialisti, avocati, juristi angajati sau platiti pentru a studia fiecare chichita de regulament, nu credeti dle Presedinte ca ar fi fost in sprijinul tuturor ca deparatamentul de resort din cadrul FRF sa trimita cate o instiintare catre fiecare asociatie judeteana/municipala princare, la randul lor,sa aduca la cunostinta echipelor participante, aceste prevederi regulamentare? Aceasta credem noi ca este transparenta pe care o clamati la fiecare aparitie publica a d-voastra!

Dle Presedinte, cum vom explica noi, copilului de 17 ani care a inscris un gol si a dat doua pase de gol in meciul castigat cu 4-0, ca efortul sau a fost inutil ? Cum vom explica celorlalti doi juniori de 18, respectiv 19 ani, ca toate sacrificiile facute de ei (alaturi de toticeilalti component ailotului) in aceasta perioada premergatoare, pentru a nu contacta temutul virus si de a se pregati astfel incat sa poata face fata unui efort sustinut, au fost de prisos? Cum vom reusi, pe viitor, sa mai atragem oameni cu bani, oameni de afaceri in fotbal atat timp cat eforturile lor financiare sunt aruncate la cosul disperarii prin niste decizii aberante?

In incheiere dar nu in ultimul rand,dle Presedinte al FederatieiRomane de Fotbal, va mai aducem la cunostinta ca suntem un club finantat EXCLUSIV din sursa privata, nu avem nicio sustinere din bani publici si ca atare nu cersim mila d voastra, nu vrem favoruri, vrem doar ca pe viitor, cei care vor mai participa la astfel de competitii sa nu mai traiasca dezamagirea si nedreptatile pe care noi am fost obligati sa le suportam.

                                                                                Director general

                                                                            Armand Mihalachioiu

191
- Advertisment -

Scoruri fotbal live

Most Popular

Recent Comments