AcasăStiriRoberto Ziduri nu va participa in Liga a 4-a! Comunicatul oficial al...

Roberto Ziduri nu va participa in Liga a 4-a! Comunicatul oficial al clubului

Federatia Romana de Fotbal a decis modificarea sistemului competitional al Ligii a 3-a in plin sezon, cu doar patru etape înainte de finalul sezonului regular!

Modificarea vizeza dircet AJF-urile din tara, care vor trebui sa dea echipa campioana a Ligii a 4-a pana in data de 8 mai, ora 24.00!

Practic, AJF-urile din tara au mai putin de o luna sa stabileasca atat modul de reluare a sezonului, cat si programul meciurilor, in conditiile in care normele de aplicare ale Ordinul comun nr. 197/462/2021 nu s-au publicat in Monitorul Oficial.

Echipele de Liga a 4-a vor trebui sa joace cel putin sapte meciuri, intr-o perioada de circa 2-3 saptamani!

Prima care a spus ”pas” este Roberto Ziduri, echipa desemnata campioana in sezonul trecut al Ligii a 4-a. Mai jos, aveti comunicatul oficial al echipei din Ziduri, postat pe pagina de Facebook.

COMUNICAT

ACS Roberto Ziduri,cu surprindere si dezamgire,a luat act de hotararea Comitetului de Urgenta al FRF,prin care se stabileste desemnarea campioanei judetene pana pe data de 8 mai.Deja in stilul caracteristic si aiuritor al deciziilor pe care mai marii fotbalului romanesc la iau,parca de fiecare data in detrimentul competitiilor si al meritului sportiv,clubul nostru nu va participa la simulacrul de campionat care se prevede a incepe in perioada urmatoare,adresand public “luminatilor” de la casa fotbalului,cateva intrebari si considerente :

1.de ce pana pe 8 mai trebuie incheiata competitia in conditiile in care mai sunt,de la data publicarii acesteia,30 de zile?

2.de ce nu retrogradeaza nicio echipa de la liga a treia?

3.unde este egalitatea de sanse cu cei care deja disputa jocuri si se antreneaza constant de un an de zile(L 3) iar noi,cei de la liga a patra nu am mai disputat un joc sau antrenament de peste un an si jumatate?

4.de ce nu se tine cont de criteriul geografic la imperecherea echipelor in vederea sustinerii jocului din prima etapa a meciurilor de baraj?

5.de ce ni se solicita sa achitam anticipat costurile baremurilor de arbitraj pentru cele doua etape,in conditiile in care nu se stie daca treci de primul meci de baraj?4500 lei suma totala,impartita astfel:1.500 lei primul meci de baraj;3.000 lei al doilea si al treilea meci de baraj.Asa cum am spus la inceput,de ce sa platesc si cei 3.000 lei daca eu nu trec de primul tur?Nici macar nu se specifica faptul ca acesti bani(3.000)vor fi recuperati ulterior.Sau nu vor fi?

6.Ordinul comun nr. 197/462/2021 privind folosirea testelor rapide, prevede testarea din 7 in 7 zile. Ce avantaj ne-a fost creat sau cum s-a venit in sprijinul echipelor mici prin aceasta masura?Un simplu calcul,arata ca la un lot de 20 jucatori,cu inca 5 persoane in staf,testarea te costa lunar,in jur de 3.000 de lei.Credeti ca aceasta suma este chiar la indemana oricui?Credeti ca acesta este un ajutor pentru fotbalul amator?

7.chiar daca din punct de vedere juridic suntem in ordine iar financiar suntem pregatiti si putem sustine cheltuielile care ar decurge dintr-o astfel de participare,nu suntem dispusi sa riscam banii finantatorului si sa giram prin acordul nostru,o decizie aberanta,inechitabila,lipsita de sens si continut;

8.ritmul de disputare al meciurilor va fi de cel putin unul la trei zile,ceea ce este inacceptabil in conditiile in care jucatorii nostri sunt amatori,au servicii si nu se pot dedica exclusiv fotbalului.

Consiliul Director al A.C.S Roberto Ziduri

142
- Advertisment -

Scoruri fotbal live

Most Popular

Recent Comments