Acasă Stiri Libertatea Urziceanca vrea să se salveze de la retrogradare

Libertatea Urziceanca vrea să se salveze de la retrogradare

1800471_504276073026410_832302837_nLocul 15 în Liga a IV-a este ocupat de Libertatea Urziceanca, echipă care a promovat în premieră în acest an în primul eşalon dâmboviţean. Echipa antrenată de Daniel Ivan a acumulat 14 puncte, fiind la egalitate cu Unirea Cobia, şi totuşi cu golaveraj mai bun. Formaţia din Urziceanca a avut de fapt 17 puncte, dar a fost penalizată de Comisia de Competiţii şi Disciplină cu trei puncte după retragerea de pe teren de la Crevedia.

Libertatea a obţinut câteva victorii puţin scontate, învingând Bradul Moroeni, Comerţul Brezoaele sau PAS Pucioasa, dar a şi fost învinsă la scor de FC Aninoasa (10-0) sau Atletic Fieni (7-0).

Deşi ocupă un loc care este foarte aproape de Onoare, antrenorul Daniel Ivan nu îşi face griji în privinţa retrogradării, spunând că nu se pune problema că Libertatea să joace în Onoare în sezonul viitor.

„Sunt mulţumit de ce au realizat băieţii în tur, deşi se putea şi mai mult. Dacă aveam tot lotul valid la fiecare meci, puteam obţine mult mai multe puncte. Au fost peste noi ca joc doar Flacăra Moreni, FC Aninoasa şi Atletic Fieni, restul echipelor sunt de valoarea noastră. Lipsa de experienţă ne-a privat de multe puncte în tur. Înainte de începerea campionatului, am transferat câţiva jucători noi şi acest lucru s-a cunoscut, omogenitatea având de suferit. Cum meciurile au avut loc sâmbăta, mai mulţi titulari nu s-au putut prezenta la stadion din cauza serviciului. Chiar şi aşa, nu ne facem griji în privinţa retrogradării. Libertatea va juca şi anul viitor în Liga a IV-a”, speră Daniel Ivan.

Întăriri din Liga a II-a şi Liga a III-a

Dacă în tur Libertatea a avut numeroase probleme de efectiv, Daniel Ivan are în plan întărirea lotului cu jucători de valoare, care vor evolua pentru Libertatea în retur. În acest sens, vor fi transferaţi mai mulţi fotbalişti. O parte dintre ei au evoluat în Liga a III-a, şi chiar a II-a. Nu va pleca nimeni în schimb, lotul pentru retur fiind destul de numeros cu transferurile care se vor perfecta.

„Turul ne-a privat de multe puncte din cauza absenţei mai multor jucători la meciuri. Dacă aveam tot lotul valid, alta era situaţia noastră în clasament. Dacă putem să aliniem echipa standard, nu ne este frică de nicio echipă din Liga a IV-a. Ne vom întări serios în această iarnă. Vom aduce jucători care au evoluat chiar şi în Liga a II-a. Lupta pentru evitarea retrogradării va fi dură, dar nu ne facem griji. Vom întâlni pe teren propriu echipe care se luptă pentru salvare, aşa că punctele nu vor fi foarte importante. Nici nu se pune problema să retrogradăm”, a punctat Daniel Ivan.

Deşi în tur antrenorul echipei din Urziceanca a lansat ideea unei retrageri din campionat, acesta spune că nu se mai pune problema unei retrageri şi că Libertatea va termina fără probleme campionatul.

„Aş fi laş să mă retrag. Eu am susţinut din propriul buzunar cheltuielile echipei în tur. Primăria din Ciocăneşti nu ne-a dat bani, probabil că nu o va face nici în retur. Cu toate acestea, vom termina cu siguranţă campionatul”, dă asigurări Daniel Ivan.

În altă ordine de idei, Libertatea se va reuni pe 25 ianuarie la baza proprie. Nu se vor face antrenamente până la începerea campionatului, doar jocuri amicale, cu adversari din zonă.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments